fbpx

Klimtijdrit

Elk jaar wordt er bij de Ronde van Nijmegen een klimtijdrit klassement opgemaakt op de Oude Holleweg bij Ubbergen. Dit jaar wint de snelste man een Ronde boven Nijmegen (met een sportvliegtuigje).

De Oude Holleweg is de moeilijkste beklimming in Midden-Nederland en kan zelfs de concurrentie aan met veel beklimmingen in Zuid-Limburg. Lees meer op klimtijd.nl…

Historie

Joppe Stiphout was de eerste winnaar van de klimtijdrit in 2012 en schreef met zijn prestatie geschiedenis en de Nijmeegse Fiets Combinatie (NFC) won het teamklassement. Winnares Lucie van Genugten won in 2013 een rondvlucht boven Nijmegen omdat ze de snelste vrouw op de klimtijdrit was. Bram van der Hulst scherpte het record iets aan en de Nijmeegse Fiets Combinatie (NFC) won wederom het teamklassement. In 2014 voegde Casper Helling (drievoudig Alternatieve Elfstedentocht winnaar) een mooi hoofdstuk toe door de klimtijdrit te winnen. In 2016 ‘vloog’ Jernst Tempelaar in 1:18.80 naar boven met een gemiddelde snelheid boven de 25 km/u, een nieuw records! In 2017 won Erik Franssen in 1:16.14 en was Margot Sloot uit Didam de snelste vrouw. Margot Sloot won samen met Miriam Fuselier een vlucht boven Nijmegen, Didam en Arnhem.

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress