Routes

Treed in de fietssporen van de Romeinen en ontdek de schoonheid van het Rijk van Nijmegen en haar Duitse achterland. De start en finish van deze gezellige toertocht vinden plaats in het bruisende Noviamagnus. De oudste stad van Nederland die tegenwoordig beter bekend staat als Nijmegen is de perfecte startplek voor een avontuurlijke ontdekkingstocht op de fiets.

Over de Via Romana

Ervaar de pracht van het Rijk van Nijmegen en de Duitse grensregio Noordrijn-Westfalen. Vanuit de start in Park Brakkenstein zijn drie indrukwekkende routes uitgezet van 70, 120 en 165 kilometer. Alle wegen leiden naar Nijmegen, maar wij pakken alleen de allermooiste! Onderweg fiets je over delen van de Via Romana, door prachtige natuur en langs bijzondere bezienswaardigheden die de Romeinen 2000 jaar geleden in deze streek hebben achtergelaten. Geniet van glooiend heuvellandschap, afgewisseld met vlakke stukken langs de oevers van de Waal maar ook een aantal pittige klimmetjes.

Parcoursverkenning

Amber en Kirsten van Fietsvrouwen.cc hebben het parcours alvast verkend. Hun bevindingen en een aantal handige tips lees je hier

Routes onder voorbehoud - Op verzoek van doorkomstgemeenten kan het noodzakelijk zijn dat het parcours nog wordt aangepast. Uiterlijk twee weken voorafgaand aan de Ronde van Nijmegen plaatsen we hier de definitieve routes.


Hoogteprofiel 70 km

Hoogteprofiel 120 km

Hoogteprofiel 165 km

 


Beklimmingen

Oude Holleweg (op alle routes)

De Oude Holleweg is een van de bekendste en moeilijkste beklimming in Midden-Nederland. Deze kan natuurlijk niet ontbreken in het Ronde van Nijmegen parcours. Vanuit Beek rij je over een mooie, smalle bosweg omhoog.

De klim is ongeveer één kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 7.7%. Vooral het middenstuk is uitdagend, de weg gaat daar met zo'n 14 % omhoog!

 

Vogelsang-Hohldörn (op alle routes)

Dit is een erg leuke! De beklimming van Vogelzang-Hohldörn is 1.6 kilometer lang en overbrugt 62 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 3.8%. De top van de beklimming ligt op 54 meter hoogte.

Deze beklimming is een echte tweetrapsraket. 🚀 Er zit een kleine daling in het midden. Zorg dat je wat kracht overhoudt zodat je ook op het zware twee deel je snelheid kunt houden.

Beekmandalseweg (op alle routes)

Je ziet het goed, een volledig rood profiel! De beklimming van de Beekmandalseweg is een echte kuitenbijter. De beklimming is slechts 400 meter lang maar daarin overbrug je maar liefst 41 hoogtemeters met een gemiddeld stijgingspercentage van 10.7%!

Klever Berg vanuit Nütterden (op de 120 en 165 km)

Een lekker lange beklimming in het Ronde van Nijmegen parcours! De Klever Berg vanuit Nütterden is een beklimming van maar liefst 3.1 kilometer lang en in totaal overbrug je 81 hoogtemeters. De beklimming begint relatief makkelijk met zo'n 2 procent. Goed doseren is bij deze klim wel belangrijk want aan het einde komt je ook stukken van 6 % tegen!