Veni Vidi Fietsie! De Ronde van Nijmegen wordt in een Romeins jasje gestoken

images

De 10e editie van de Ronde van Nijmegen dit jaar staat in het teken van de oude Romeinen. Op zondag 25 juni 2023 waan je je zowaar in historie en treedt je in de fietssporen van de Romeinen. Fietsliefhebbers van elk niveau kunnen hun hart ophalen op drie verschillende afstanden die je langs de mooiste plekjes in de omstreken van Noviomagus brengt. Ontdek tijdens de Ronde van Nijmegen de schoonheid van het Rijk van Nijmegen en haar Duitse achterland.

Volg het pad van de Romeinen door de omstreken van het historische Nijmegen. Nijmegen is met haar 2000 jaar de oudste stad van Nederland en de Romeinen hebben na hun vertrek mooie bezienswaardigheden voor ons achtergelaten. Alle wegen lijden naar Nijmegen, maar jij fietst natuurlijk de allermooiste!

Wat veel mensen misschien niet weten is dat Nijmegen een verrassende fietsomgeving kent. De fietswegen in de omgeving zijn goed onderhouden en er zijn ook veel klimmetjes voor de fietsliefhebbers die van een beetje uitdaging houden. Er is écht voor ieder wat wils waardoor je volop kan genieten van glooiend heuvellandschap. Voor degenen die de eindstreep halen en het pad van de Romeinen heeft gevolgd is er een mooie medaille ter herinnering aan de historische dag in Noviomagus. Ook kan je samen met je Romeinse vrienden nagenieten op het Calidum Receperin, ons Romeins Finish Festival.

Fietsliefhebbers hebben de keuze uit verschillende afstanden zodat iedereen kan meedoen. De Ronde van Nijmegen kent drie afstanden: de 70, 120 en 165 kilometer. Onderweg fiets je uiteraard deels over de Via Romana, kom je verschillende Romeinse bezienswaardigheden tegen en kan je natuurlijk genieten van de omgeving. Kijk dus vooral je ogen uit, wellicht kom je Asterix en Obelix nog tegen?

Carpe diem en volg de voetsporen van de Romeinen! Meldt je hier aan voor de Ronde van Nijmegen op zondag 25 juni 2023.