Terugblik op een sfeervolle Redbeans Ronde van Nijmegen

images

Niets is zo veranderlijk als het weer. Dat bleek op zondag 19 juni tijdens de Franse editie van de Redbeans Ronde van Nijmegen. Alhoewel er eerder tropische temperaturen voorspeld waren, was het zondagochtend wat fris en regenachtig. Gelukkig lieten de fietsers zich niet tegenhouden en waren ze zondagochtend in grote getalen naar de start in Park Brakkenstein afgereisd.

 
Eerst nog even een lekkere kop verse koffie van Redbeans, vervolgens het koersplan bespreken met de fietsgroep en dan op naar le départ officiel!

Onderweg kregen de deelnemers een bijzonder afwisselende route voorgeschoteld. Wat is het toch een prachtige omgeving om te fietsen! Pittige klimmetjes, natuurgebieden, glooiende stukken tussen de weilanden en slingerend langs de oevers van de Waal.

 
De beklimmingen, het straffe windje en de regenbuien in de ochtend zorgden voor de nodige uitdaging, maar het doorzettingsvermogen van de deelnemers werd ruimschoots beloond. Aan het einde van de ochtend klaarde het op en in de middag liet zelfs de zon zich af en toe zien.

 

Na een stevige tocht van 70, 120 of 165 kilometer kwamen de deelnemers moe maar voldaan terug bij de finish in Nijmegen. Daar wachtte onze helden een warm ontvangst. Voor iedereen was er een mooie medaille en een lekker sportbiertje van ABLOC. Vervolgens was het tijd om na te genieten op het gezellige Fête du Vélo finishfestival.

📷 Bekijk het Facebook fotoalbum voor een heleboel leuke foto's!
🚴 Zie jezelf in actie in de Redbeans fotogalerij!

We Are Cycling
De Redbeans Ronde van Nijmegen is onderdeel van de We Are Cycling serie. We organiseren op zondag 18 september nog een gezellige toertocht, de Harbour Tour in Rotterdam. Meer info over deze unieke experience ride vind je op www.harbourtour.nl.