Event info

Veni Vidi Fietsie!

Zet je helm op, doe je vizier naar beneden en stap op je stalen ros voor een unieke toertocht door prachtige natuur en langs indrukwekkende historiek. Treed in de fietssporen van de Romeinen en ontdek de schoonheid van het Rijk van Nijmegen en haar Duitse achterland.

De start en finish van deze gezellige toertocht vinden plaats in het bruisende Noviomagus. De oudste stad van Nederland die tegenwoordig beter bekend staat als Nijmegen is de perfecte startplek voor een avontuurlijke ontdekkingstocht op de fiets.

Via Romana

Ervaar de pracht van het Rijk van Nijmegen en de Duitse grensregio Noordrijn-Westfalen. Vanuit de start in Park Brakkenstein zijn drie indrukwekkende routes uitgezet van 70, 120 en 165 kilometer. Alle wegen leiden naar Nijmegen, maar wij pakken alleen de allermooiste! Onderweg fiets je over delen van de Via Romana, door prachtige natuur en langs bijzondere bezienswaardigheden die de Romeinen 2000 jaar geleden in deze streek hebben achtergelaten. Geniet van glooiend heuvellandschap, afgewisseld met vlakke stukken langs de oevers van de Waal maar ook een aantal pittige klimmetjes.

Calidum receperin

Naast een bijzondere toertocht met aantrekkelijke routes zorgen we voor een compleet verzorgde fietsdag. Uiteraard wordt je fietsprestatie rijkelijk beloond. Voor iedereen die de Ronde van Nijmegen volbracht heeft, wacht een calidum receperin ofwel een warm onthaal bij de finish.


GOED VOORBEREID

 • Zorg vooraf voor een goed ontbijt
 • Vul thuis je bidon(s) voor de eerste kilometers
 • Zorg dat je fiets in goede staat is
 • Zet de route alvast in je fietscomputer
 • Heb je de startbescheiden thuis ontvangen? Bevestig dan thuis alvast je stuurbordje

Warm weer op komst! ☀️

Het belooft zondag zomers fietsweer te worden! Er is veel zon en het blijft droog. In de middag loopt het kwik op naar ongeveer 30 graden!

 • Pas je outfit aan op het warme weer
 • Bescherm jezelf tegen de zon met zonnebrandcrème
 • Zorg dat je voldoende drinken mee kunt nemen. Neem bij voorkeur twee grote bidons mee
 • Je kunt je bidons (bij)vullen bij de start en op de verzorgingsposten
 • Let goed op jezelf én op elkaar
 • Toch te warm? Kies dan bij de splitsing voor de korte route
 • Pas je tempo aan en neem voldoende pauze
 • Zoek de schaduw op. Op het evenemententerrein zijn veel bomen en zullen wij parasols plaatsen
 • Neem na afloop een verkoelend drankje! Bij de finish ontvang je van ons een Thrive Recovery IPA

ZONDAG 25 JUNI 2023

Tijd Activiteit
08.00 - 10.00 uur Afhalen startbescheiden
08.30 - 09.30 uur Startmogelijkheid 165 km
09.00 - 10.15 uur Startmogelijkheid 120 km
09.30 - 10.30 uur Startmogelijkheid 70 km
tot 17.00 uur Finish Festival

 Onder voorbehoud van wijzigingen. 

STARTBESCHEIDEN

De startbescheiden kan je ophalen bij de start van het evenement. In de week voorafgaand aan de Ronde van Nijmegen ontvang je een email met meer informatie. 

Tijdens het inschrijven kan je als extra optie ervoor kiezen om jouw startbescheiden thuisbezorgd te krijgen. Heb je hiervoor gekozen? Dan kun je deze in de week voorafgaand aan de Ronde van Nijmegen op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen op jouw dashboard.

 


BEREIKBAARHEID

Zorg dat je 's ochtends bijtijds van huis vertrekt zodat je op tijd kunt starten. 

De Ronde van Nijmegen start traditiegetrouw vanaf het sfeervolle Park Brakkenstein in Nijmegen. Om bij de startlocatie te komen kun je het beste dit adres invoeren: Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen

PARKEREN

In de omgeving zijn voldoende parkeerplekken. Vanaf alle invalswegen in Nijmegen is de Radboud Universiteit aangegeven. Volg de borden P-toernooiveld of P7A. 


Prachtige routes

Ons parcoursteam heeft drie prachtige routes uitgezet van 70, 120 en 165 km. Je kunt onderweg bij de splitsing nog wisellen van route, dit hoef je niet door te geven aan de organisatie. 

BEKIJK DE ROUTEKAART 

DOWNLOAD GPX ROUTES 


 

WE CARE ABOUT CYCLING

Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.


VERZORGING ONDERWEG

We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de routes vind je meerdere verzorgingsposten, waar je even rustig bij kunt komen en bij kunt tanken. Hier kun je je energieniveau een boost geven met onder andere koeken, vers fruit, sportdrank en sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Leuth
Na 34 km op alle routes
Open van 9.00 tot 12.30 uur

Verzorgingspost 2: Bedburg hau
Na 81 km op de 165 km route
Open van 10.30 tot 14.00 uur

Verzorgingspost 3: Hommersum-Hassum
Na 100 km op de 120 km route en na 140 km op 165 km route
Open van 11.30 tot 16.00 uur


Fotografie en aftermovie

Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden. In de week na afloop van de Ronde van Nijmegen plaatsen we deze foto's op onze Facebookpagina.

Marathon Photos Live

Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto's van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf via onderstaande button bekijken en bestellen.

Marathon Photos Live 


Calidum receperin (Romeins Finish Festival)

Naast een bijzondere toertocht met aantrekkelijke routes zorgen we voor een compleet verzorgde fietsdag. Uiteraard wordt je fietsprestatie rijkelijk beloond. Voor iedereen die de Ronde van Nijmegen volbracht heeft, wacht een calidum receperin ofwel een warm onthaal bij de finish.

Het Romeinse Finish Festival is de perfecte gelegenheid om samen met je fietsvrienden na te praten over de avonturen die je onderweg hebt beleefd. Uiteraard zorgen we ervoor dat je hier veilig je fiets kunt stallen in de gratis bewaakte fietsenstalling. We zorgen voor een gezellige sfeer en er is muziek! Iedereen is welkom op het calidum receperin, ook zonder racefiets. Er zijn Romeinse spelletjes te doen, de barman zal water in wijn doen veranderen en er zijn diverse snacks te verkrijgen.