Event info

Veni Vidi Fietsie!

Zet je helm op, doe je vizier naar beneden en stap op je stalen ros voor een unieke toertocht door prachtige natuur en langs indrukwekkende historiek. Treed in de fietssporen van de Romeinen en ontdek de schoonheid van het Rijk van Nijmegen en haar Duitse achterland.

De start en finish van deze gezellige toertocht vinden plaats in het bruisende Noviomagus. De oudste stad van Nederland die tegenwoordig beter bekend staat als Nijmegen is de perfecte startplek voor een avontuurlijke ontdekkingstocht op de fiets.

Via Romana

Ervaar de pracht van het Rijk van Nijmegen en de Duitse grensregio Noordrijn-Westfalen. Vanuit de start in Park Brakkenstein zijn drie indrukwekkende routes uitgezet van 70, 120 en 165 kilometer. Alle wegen leiden naar Nijmegen, maar wij pakken alleen de allermooiste! Onderweg fiets je over delen van de Via Romana, door prachtige natuur en langs bijzondere bezienswaardigheden die de Romeinen 2000 jaar geleden in deze streek hebben achtergelaten. Geniet van glooiend heuvellandschap, afgewisseld met vlakke stukken langs de oevers van de Waal maar ook een aantal pittige klimmetjes.

Calidum receperin

Naast een bijzondere toertocht met aantrekkelijke routes zorgen we voor een compleet verzorgde fietsdag. Uiteraard wordt je fietsprestatie rijkelijk beloond. Voor iedereen die de Ronde van Nijmegen volbracht heeft, wacht een calidum receperin ofwel een warm onthaal bij de finish.


ZONDAG 25 JUNI 2023

Tijd Activiteit
08.00 - 10.00 uur Afhalen startbescheiden
08.30 - 09.30 uur Startmogelijkheid 165 km
09.00 - 10.15 uur Startmogelijkheid 120 km
09.30 - 10.30 uur Startmogelijkheid 70 km
tot 17.00 uur Finish Festival

 Onder voorbehoud van wijzigingen. 

STARTBESCHEIDEN

De startbescheiden kan je ophalen bij de start van het evenement. In de week voorafgaand aan de Ronde van Nijmegen ontvang je een email met meer informatie. 

Tijdens het inschrijven kan je als extra optie ervoor kiezen om jouw startbescheiden thuisbezorgd te krijgen. Heb je hiervoor gekozen? Dan kun je deze in de week voorafgaand aan de Ronde van Nijmegen op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen op jouw dashboard.

 


BEREIKBAARHEID

Zorg dat je 's ochtends bijtijds van huis vertrekt zodat je op tijd kunt starten. 

De Ronde van Nijmegen start traditiegetrouw vanaf het sfeervolle Park Brakkenstein in Nijmegen. Om bij de startlocatie te komen kun je het beste dit adres invoeren: Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen

PARKEREN

In de omgeving zijn voldoende parkeerplekken. Vanaf alle invalswegen in Nijmegen is de Radboud Universiteit aangegeven. Volg de borden P-toernooiveld of P7A. Verkeersregelaars zullen je met een stralende lach naar een parkeerplaats verwijzen.


 

WE CARE ABOUT CYCLING

Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.


VERZORGING ONDERWEG

We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 / 50 km een verzorgingspost, waar je even rustig bij kunt komen en bij kunt tanken. Hier kun je je energieniveau een boost geven met onder andere koeken, vers fruit, sportdrank en sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Leuth
Na 35 km op alle routes
Open van 9.00 tot 13.00 uur

Verzorgingspost 2: Bedburg hau
Na 87 km op de 165 km route
Open van 11.00 tot 14.00 uur

Verzorgingspost 3: Kessel
Na 87 km op de 120 km route en na 132 km op 165 km route
Open van 11.00 tot 16.00 uur


Calidum receperin (Romeins Finish Festival)

Naast een bijzondere toertocht met aantrekkelijke routes zorgen we voor een compleet verzorgde fietsdag. Uiteraard wordt je fietsprestatie rijkelijk beloond. Voor iedereen die de Ronde van Nijmegen volbracht heeft, wacht een calidum receperin ofwel een warm onthaal bij de finish.

Het Romeinse Finish Festival is de perfecte gelegenheid om samen met je fietsvrienden na te praten over de avonturen die je onderweg hebt beleefd. Uiteraard zorgen we ervoor dat je hier veilig je fiets kunt stallen in de gratis bewaakte fietsenstalling. We zorgen voor een gezellige sfeer en er is muziek! Iedereen is welkom op het calidum receperin, ook zonder racefiets. Er zijn Romeinse spelletjes te doen, de barman zal water in wijn doen veranderen en er zijn diverse snacks te verkrijgen.