Event info

Stap zaterdag 11 mei 2024 op de fiets voor de 11e editie van de Ronde van Nijmegen! Deze sfeervolle toertocht gaat door prachtige natuur en langs indrukwekkende historiek. Onderweg ontdek je de schoonheid en veelzijdigheid van het Rijk van Nijmegen en haar Duitse achterland.

Voor editie 2024 worden er routes uitgezet van 70, 120 en 165 kilometer. Alle wegen leiden naar Nijmegen, maar tijdens de Ronde van Nijmegen fiets je alleen over de allermooiste!

De start en finish van deze gezellige toertocht vinden plaats in het bruisende Nijmegen. De oudste stad van Nederland is de perfecte startplek voor een avontuurlijke tocht op de fiets.

compleet verzorgde fietsdag

Goed voorbereid

Programma zaterdag 11 mei

TijdActiviteit
08.00 – 10.00 uurAfhalen startbescheiden
08.30 – 09.30 uurStartwaves 165 km
09.00 – 10.15 uurStartwaves 120 km
09.30 – 10.30 uurStartwaves 70 km
tot 17.00 uurFinish Feest

Programma onder voorbehoud van wijzigingen.

Belangrijke info

Wat zijn de routes?
Klik hier voor alle informatie over de routes.

Hoe bereik ik het evenemententerrein?
De Ronde van Nijmegen start traditiegetrouw vanaf het sfeervolle Park Brakkenstein in Nijmegen. Om bij de startlocatie te komen kun je het beste dit adres invoeren: Toernooiveld 1, 6525 ED Nijmegen

Parkeren
In de omgeving zijn voldoende parkeerplekken. Vanaf alle invalswegen in Nijmegen is de Radboud Universiteit aangegeven. Volg de borden P-toernooiveld of P7A. 

Waar kan ik mijn fiets stallen?
Bij start-finish kun je je fiets gratis stallen in de bewaakte fietsenstalling. Hou onderweg en op de verzorgingsposten zelf je fiets in de gaten of gebruik een fietsslot.

Wordt mijn startbewijs ook verstuurd naar een adres in het buitenland?
Heb je een adres buiten Nederland opgegeven bij je inschrijving? Dan wordt je startbewijs niet thuisgestuurd. De envelop met startbescheiden kun je dan ophalen bij de helpdesk op het evenemententerrein.

Kan ik ook op de E-bike meedoen?
Jazeker, ook e-bikes zijn welkom. Hou er wel rekening mee dat de verzorgingsposten ingericht zijn op racefietsers. Er zijn bijvoorbeeld geen oplaadpunten voorzien. Verder geldt er voor alle deelnemers een helmplicht, dus ook voor e-bikers. 

Worden er foto’s gemaakt?
Er zijn fotografen van de organisatie om de sfeer onderweg en op het wielerfestival vast te leggen. Ook zal er een aftermovie gemaakt worden. Na afloop van de tocht vind je de foto’s op onze Facebookpagina.

Deelnemersfotografie
Ook zullen er onderweg fotografen van Marathon Photos aanwezig zijn om foto’s van de deelnemers te maken. Deze kun je achteraf bekijken en bestellen via Marathon Photos Live.

Kan ik de GPX bestanden van de routes downloaden?
In de week voorafgaand aan het evenement ontvangen alle ingeschreven deelnemers van ons de laatste informatie per mail. In deze mail ontvang je ook een link naar de GPX bestanden van de routes.

Wat is de minimumleeftijd om deel te nemen?
De minimumleeftijd voor deelname is 16 jaar.

Na de finish
Na afloop van het evenement nodigen we je graag uit om na te genieten op het finish feest.  Op het finish feest zijn stands van onze partners, is er muziek en geniet je van een heleboel gezelligheid. De perfecte gelegenheid om verhalen uit de wisselen met je fietsvrienden.

Kan ik in de buurt overnachten?
Er zijn diverse overnachtingsmogelijkheden in Nijmegen en omgeving. Een overzicht vind je hier. 

Hoe laat kan ik starten?
De start zal plaatsvinden in waves. Je kunt tijdens het inschrijven zelf kiezen in welke startwave je wilt starten.

Startwave wijzigen
Wil je wijzigen van startwave, dan kun je dit zelf aanpassen in jouw dashboard, mits de gewenste wave nog niet is uitverkocht.

Kan ik mijn startbewijs overdragen?
Je kunt jouw inschrijving overdragen aan iemand anders via je persoonlijke dashboard. De link naar het dashboard vind je in de bevestigingsmail die je hebt ontvangen bij je inschrijving.

Er worden €3,- administratiekosten gerekend voor het overdragen van de inschrijving, deze dient de koper te betalen.

Waar kan ik mijn stuurbordje ophalen?
Heb jij bij het inschrijven gekozen voor startbescheiden ophalen? Dan kun je deze ophalen bij de start van het evenement. In de week voorafgaand aan het evenement ontvang je een email met meer informatie.

Wanneer wordt mijn stuurbordje thuisbezorgd?
Heb je bij het inschrijven ervoor gekozen om jouw stuurbordje thuisbezorgd te krijgen. Dan kun je deze in de week voorafgaand aan het evenement op het door jou ingevulde adres verwachten. Controleer of jouw adresgegevens nog kloppen door in te loggen via jouw dashboard.

Is technische assistentie aanwezig?
Heb je onderweg problemen met je fiets of ondersteuning nodig? Dan kun je beroep doen op het noodnummer. Dit nummer staat op de infokaart die je bij jouw startbescheiden ontvangt. De organisatie komt dan zo snel mogelijk naar je toe om je te helpen. Let wel op, zorg ervoor dat je fiets in goede staat is als je aan de start verschijnt.

Wat is een toertocht?
De Ronde van Nijmegen is een recreatieve toertocht. Het is dus geen wedstrijden en daarom is er ook geen tijdsregistratie. Deelname aan deze compleet verzorgde toertocht is mogelijk voor ieder niveau. Er zijn verschillende afstanden, zo is er voor iedere deelnemer een uitdagende afstand en parcours. Bekijk onze wat is een toertocht pagina voor meer informatie.

Zijn er verzorgingsposten onderweg?
We zorgen ervoor dat je optimaal kunt genieten tijdens de tocht. Op de verschillende routes vind je elke 40 a 50 km een verzorgingspost waar je even rustig bij kunt komen en je energieniveau een boost kunt geven met o.a. koeken, vers fruit, sportdrank en hoogwaardige sportvoeding van Amacx.

Verzorgingspost 1: Leuth
Na 34 km op alle routes
Open van 9.00 tot 12.30 uur

Verzorgingspost 2: Bedburg-Hau
Na 81 km op de 165 km route
Open van 10.30 tot 14.00 uur

Verzorgingspost 3: Hommersum-Hassum
Na 100 km op de 120 km route en na 140 km op 165 km route
Open van 11.30 tot 16.00 uur

Do you care about cycling?
Bij al onze fietsevenementen kom je dit bord tegen op het evenemententerrein en de verzorgingsposten. We willen hiermee bewustwording creëren bij onze deelnemers. We hebben dit vertaald in vijf duidelijke pictogrammen.

Tijdens een toertocht maken we gebruik van de openbare weg. Toon onderweg respect voor mede-fietsers, andere weggebruikers en omwonenden en ga netjes om met de prachtige omgeving waarin we fietsen.

 

Kan ik mijn afstand wijzigen?
Je kunt op de dag zelf nog kiezen welke afstand je gaat rijden. Dit hoef je niet door te geven aan de organisatie.